Trots att jag har tomater upplagda på plåtar i ett bakplåtsställ så finns det tomater typ överallt, vart man än vänder sig så ser man tomater, tomater, tomater! Gröna tomater som ska få mogna står i stället, på bänken i köket och i några byttor. Röda och gula, det vill säga mogna tomater står i bunkar i kylen och i hinkar på altanen! På köksbordet står en skål med goda saftiga körsbärstomater...
Men även om jag älskar tomater så börjar jag tycka att tomater inte är godis... Familjen har för länge sen börjat tacka nej till tomater. Snacka om lyxproblem. Vi har ätit tomater i många olika former, både tillagade och i sallader, nu blir det till att tillreda för förvaring.
Tomatketchup har jag kvar från förra året så det behövs inte. Dock blir det nog mängder med salsa eller chunky och så tomatsås förstås. Apropå det, är det någon som har nåt bra recept för att ta hand om tomatillo? Jag har väl en hink på tioliter av dem också...
Må solen lysa på er idag!
Kram
Väldans!
SvaraRaderaVi fick EN chili...
Mmmm, känner verkligen med dig! Har själv unnat mig lyxen att ha uppvärmt ett par veckor till, så jag hinner skörda av vartefter, men min familj har också tröttnat på tomater (just nu)... Ska göra rostad tomatpuré någon dag när jag hinner (River Cottage-recept), hade ett toppenrecept på Salsa Verde av tomatillo, men hittar det inte (lös lapp, naturligtvis!) - får väl återkomma om jag hittar det? Ha en fortsatt skön helg! :) Mia
SvaraRaderaMen hur himmla mycket tomater hade du igentligen????? jag tyckte att jag hade många men kommer inte ens i närheten av din skörd... Mitt sista inlägg handlar om tomatmarmelad :-)
SvaraRaderaHa en skön helg.
Kram Lotta
Helt otroligt! Hur mycket som helst. Mina blev det ju inget med men skam den som ger sig. Nytt försök nästa år :-)
SvaraRaderaHa det bäst!
Kram Hélena
Åhh vilket lyxigt problem.. Hoppas du hittar många goda recept och hinner ta hand om allt.. =)
SvaraRaderaVilken himla mysig och fin blogg du har!
SvaraRaderaKram Frida
Säkert har du redan testat marmelad på gröna tomater.Länkar till de jag gjorde nyss i fall att.
SvaraRaderahttp://rekoliv.blogspot.se/2012/10/grona-tomater.html
/Eva
Jösses! Det var mycket tomater. =)
SvaraRaderaJag skrattade gott åt alla dina tomater. Har du prövat att torka dem? Tunna skivor i ugnen, låg värme. Blir jättegott, som godis, och kan också läggas i olivolja sedan.
SvaraRaderaHa det gott.