Idag blev det en liten minibuffé på vegetariskt vis, det är ju Varannan grön-dag idag. Det blev ugnstekta aubergine med grönkålspesto! Tillbehören blev en krämig blomkål och rädissallad med basen av turkisk yoghurt, örtmarinerade chaminjoner och sist och hetast, kimchi på morötter - Tanggun.
Jag kan inte ge exakt måttangivelser men jag använde 2 st aubergine till 2 personer och det blir en matlåda över förutom middagen. Grönkålspeston gjorde jag på känn.
Ugnstekt aubergine med grönkålspesto
Aubergine
Grönkål
Solrosfrön (naturella)
Parmesan
Vitlök
Olivolja
- Skölj aubergine och skär den i ca 3cm tjocka skivor.
- Salta skivorna och låt stå en stund - ca 10 minuter. Undertiden gör du grönkålspeston.
- Mixa grönkål, solrosfrön, vitlök, parmesan och olivolja till en härlig konsistens. Salta efter smak.
- Bre på ett tjockt lager grönkålspesto på de skivade auberginen.
- Ugnstek i ca 30 minuter i 200°c.
Servera med tillbehör. Får du grönkålspesto över kan du äta den till eller spara till någon annan middag. Den är supergod som den är!
Det receptet kopierar jag bums! Åt en fantastisk stenugnsbakad aubergine med tomatsås i somras på Apotekarns i Simrishamn - blir lyrisk bara vad tanken. Tips om du har vägarna förbi nästa sommar !
SvaraRaderaHa det så gott !
Kram/Isa
Tack Isa!
SvaraRaderaJag var på Apotekarens för tre somrar sedan, tyvärr åt vi inget då det var proppat med människor. Jag hoppas jag får göra ett nytt besök. :-)