9 okt. 2009

G r ö n t é s k ö n t


Efter önskemål kommer detta enkla receptet på grön tomatmarmelad. För att göra det enkla ännu mer enkelt så har jag använt syltsocker...

1 kg gröna tomater
saften av en stor citron
ca 4 dl strösocker eller syltsocker

Skölj och skär tomaterna i tärningar. Lägg dem i en tjockbottnad gryta och häll på pressad citron. Låt sjuda på låg värme i 15 minuter, rör ibland så det inte bränner vid. Rör i sockret och låt koka ytterligare 10-15 minuter. Smaka av med riven ingefära och skal av en väl tvättad apelsin.

Marmeladen behöver stå några dagar för att sätta sig.

Håll till godo!

2 kommentarer:

  1. Den marmeladen är underbart god...

    SvaraRadera
  2. mmmm...är egentligen inte själv så förtjust i marmelad men jag tyckte att denna var god. Maken är överförtjust.

    SvaraRadera