4 jan. 2011

Fröpyssel och långpromenad

I går kände jag mig riktig nyttig! Jag tog åter igen fram min frölåda och sorterade mina egna fröer. I höstas slängde jag ner fröna i olika burkar och dylikt utan att ta bort skräp eller fröhus. Nu har jag rensat och lagt fröna i egna små fröpåsar. Lite ordning och reda. Tyvärr märkte jag att jag hade inte samlat så mycket frön som jag brukar... det är mycket jag inte gjorde förra sommaren eller hösten...


Dessutom paketerade jag kuvert med fröönskningar och skickade iväg. Ni vet, "ska vi byta grejer, ska vi byta grejer med varann?" :-) Nu var det inte jag som åkte iväg med fröna och postade utan det var maken efter lite övertalande. Det är ju faktiskt väldigt viktig post!


Dessutom var jag så hurtig och var på lååång promenad i kylan. De bet bra i kinderna och det var så grymt jobbigt i mellan åt då det inte var plogat överallt... bor man på landet så får man räkna med "höga knälyft" på promenaden. Ca 2 timmars promenad med the doggi och maken kändes i går kväll... var lite trött i korsryggen.


Wilma däremot tycker däremot inte att det är så stort problem med snö. Jo när det är dags för "höga knälyft" då vill hon gärna få det överstökat snabbt. Här badar hon i vattnet även om det är is och snö... Så här såg sista doppet ut i höstas på samma ställe. Ganska likt med snöbad, eller hur?!

Efter långpromenaden unnade jag mig slötid i köksoffan och läste i senaste numret av Allt om trädgård. Finns ju mycket inspiration och kanske att det blev fler saker på frölistan?!

Ha en bra tisdag!

2 kommentarer:

 1. Åh, hälsa maken och tacka! Ska ut och vittja brevlådan nu:)
  Kul med varmbänksprojektet i förra inlägget. Kul att ha fått vara med och inspirera! Som du vet var jag också helt oplanerad förra året, men det gick ju bra i alla fall:) Ska bli jätte roligt att följa ditt varmbänksprojekt.
  Ha det finfint,
  Charlotta

  SvaraRadera
 2. Charlotta: Ja som jag har sagt förr så finns det mycket matnyttigt på din blogg! Varmbänksporojektet är klart i huvudet nu ska det bara verkställas också!

  SvaraRadera