13 jan. 2011

Matlåde och energibollssvar...

Massa frågor och funderingar på förra inlägget med energibollarna som jag inte har hunnit svara på. Har verkligen behövt dem denna vecka! Sjukt mycket jobb...jag som skulle börja prioritera....?

Karin sa...

*IMPAD*
Energibollar - berätta mer!

Förresten, var du uppe och bloggade kl 06:04 i morse? Jösses, människa, det där är oroväckande mycket energi...

Svar: Engerigbollarna är musli, solrosfrön, torkad frukt, mycket kakao och lite honung samt en skvätt vatten. Alltihopa mixas. Vet inte riktigt måtten utan tog stuff tills det blev en lagom konsistens. Nästa gång fixar jag mått också eftersom jag kommer göra om detta gudomliga godis. Angående tiden på inlägget; jop, jag är tidigt uppe med tuppen om man ska hinna med nåt! ;-)

Kryddiga damen sa...

Klickade in mig på din blogg häromdagen och är helt fascinerad av det liv du lever. Jag kommer helt klart att börja följa din ord i vardagen. :)

Svar: Vad roligt att höra! Du är hjärtligt välkommen och jag hoppas du fortsätter att göra din röst hörd!

nordlandsdagar sa...

Planera mera! Söndagar är perfekta matlådefixardagar. Bra jobbat.

Energibollarna misstänker jag innehåller choklad, havregryn, smör, socker. Ser precis ut som mitt favoritfika;chokladbollar utan pälsocker.

Svar: Vi försöker ofta att göra storkok och en gång i månaden ännu större kok :-)! Energibollarna är ganska nära dina men ändå inte.... lite annat. Se under första svaret till Karin.

Maria sa...

Mmm energibollarna ser fantastiska ut och vilken underbar sida! Kommer tillbaka!

Svar:Energibollarna blev faktiskt väldigt lyckade. Även dottern tyckte att hon kunde offra sig :-) Tack för komplimangen och du är så välkommen tillbaka!

Gunilla sa...

Energibollar? Vad består de av.

Undra om de är kaloririka eller ??

Duktigt att göra en så god matlåda, det tjänar du pengar på ochså. Jag förmodar att det är dyrt att äta ute.

Ha det gott
Gunilla

Svar:Kalorisnåla energibollar går säkert att tillverka... men dessa innehåller nog en mängd även om de inte är sååå onyttiga jämfört med godis eller annat jox. Återkommer med recept -mängderna.

Matglad sa...

Planering is the shit! :)

Har förresten en fråga till dig!
Jag har något svagt minne om att du skrivit en del om ett tv-program om en dansk bonde... Kanske har jag fel men om jag har rätt så vad hette det programmet?? Blir galen av att jag inte kommer på det!!!

Svar: Ja planering är a och o, så himla viktigt hemma hos oss om vi ska klara vardagen.
Jo jag brukar prata om Bonderöven som är en riktig favorit! En länk: http://www.dr.dk/DR2/Bonderoeven/20091216095757.htm Alla programmen finns där :-)

johanna sa...

Å vilken mysig blogg du har! Och matlådan lät väldans god, förutom möjligen köttbullarna som kanske inte passar en vegetarian sådär jättebra...;-)

Svar: Du får väl ta vegobullar istället :-) Det var en god middag men en ännu godare matlåda dagen efter. Lyckat.

Imorgon är det fredag, tack och lov!
Vi hörs snart!

2 kommentarer:

  1. Man kan göra supergoda energibollar på blötlagda dadlar och cashewnötter som man blandar med kakao och mixar, för att sedan rulla i kokos. Nyttiga chokladbollar!

    SvaraRadera
  2. Tyvärr kan jag inte ta med något med nötter till jobbet så det går bort. Och inte är väl mina så himla onyttiga?

    SvaraRadera