20 jan. 2011

Kan någon förklara syftet?Sitter på bussen och och läser ofta dagstidningar eller andra spännande ting. Gillar att ha en omvärldsbevakning på både det ena och det andra. Men på senare tid kommer jag av mig mer och mer... jag ser en nyhet någonstans och kopplar ihop med något annat och sitter jag där och funderar i stället för att läsa mina tidningar.

Två funderingar som nu blir sammankopplade är registrering av frön och kretsloppstankar. Läste hos Ylven om det senaste, kretslopptankar -klart läsvärt och deprimerande. Att urin skulle ge äckelkänslor vid gödsling?! Ganska dålig motivering... Kanske att det inte hör hit men köttindustrins hanterade av djur ger äckelkänslor! Inte "guldvatten" som vattnar med bredvid plantan...

Det andra som poppar upp är fröregistreringen som många redan har bloggat om. Det som kommer påverka vårt utbud samt säkert minimera fröfirmor. Båda dessa regleringar står EU för...? Och jag så svårt att förstå syftet. Jag kan inte se vilka positiva effekter nåt av dessa beslut skulle medföra för den enskilda människan, miljön, små företag...


2 kommentarer:

 1. Tack för dina komentarer. De värmde verkligen mitt ulliga bloggarhjärta. Som du ser är min blogg alldeles ny och dina komentarer de allra först.Så tack igen.

  Funderade lite på det där med att gödsel skulle vara äckligt... ja kanske, men bara i fel sammanhang. Det är skrämmande att människan har kommit så långt ifrån naturen att man inte längre kan se sambanden. Djuren och naturen är ju själva grunden för vår existens.

  Ha det så gott

  SvaraRadera
 2. Associerar... Irma kom hem idag från skolan och berättade om hur de jobbar med nya temat: kroppen. Bl a skulle de komma på saker som man inte kan leva utan, alla ropade i mun på varann: luft, vatten, mat, näring... Irma sa att hon hela tiden tänke Naturen men att hon inte fick en syl i vädret. Sen hade naturen hamnat på plats 5 tydligen, och det var hon missnöjd med. Hade sett på tv att man faktiskt kan leva utan både vatten och mat ganska många dagar, men utan luft - som görs av naturen - så kan man inte leva!
  Härliga tankar!

  SvaraRadera