30 jan. 2011

Solgul naturlig hudvård!


Kommer ni ihåg att jag skrev för ett bra tag sedan att jag ville gå kurser i t ex hantverk eller något annat spännande? Jag fick draghjälp av svägerskan och jag har gått en himla spännande kurs!

Kursen handlade om vad man kan göra för fler produkter än honung om man är biodlare; salvor och krämer med bivax. Men som icke biodlare var det också intressant, hur gör man så naturliga hudvårds-produkter som möjligt?!

Och jag är såld! Så klart... hur kan man inte vara såld när man endast kan använda bivax, en bra olja och sedan någon eteriskolja?! Låter himla enkelt men lite pyssel var det också. Men ja, man kan ju undra vad alla produkter som man köper innehåller med tanke på ingredienslistan. Så nu börjar ny era i etikettläsandet, vad står det egentligen och vad är det bra för?

Som ni vet så har jag några hjärteting, höns och ägg, odling och grönsaker och litteratur av olika slag. Tror minsann att det kan vara så att vi har fått ett tillägg till listan, nämligen naturliga hudvårdsprodukter. :-) Så jag varnar redan nu om att det kommer komma många inlägg om salvor i alla möjliga varianter!

För jag ser framför mig hur jag odlar ringblommor i större mängder, skördar fina vackra ringblommor och gör ringblomsolja. Därefter kommer ringblomssalvan och i fina burkar med söta etiketter! Kan det bli bättre? Kan det bli mer på riktigt?

Vad sägs om vårdande handsalva att ta på när man har varit en heldag i trädgården och grävt? Eller svalkande och stillande salva för ömma muskler....Eller ... vad har ni för bra ideér?

Jag är på gång!

Snart mer om själva kursen!

7 kommentarer:

 1. (Trädgårdsliv på Högagärde)

  Har en burk med ringblomssalva som jag tar
  när jag får självsprickor på fingrarna.
  Läkande men varför ska det vara så kladdigt. Tvål är också kul att göra. Jag köpte
  material på Panduro och blandade i egna blommor,lavendel,ringbl.mm
  Tyvärr blev den lite för mjuk och odryg
  tycker jag.
  Lycka Till

  SvaraRadera
 2. nämen så kul! jag har faktiskt just gått in på denna linje och köpt hud- och hårprodukter av en vän vars mamma kokat dylika krämer länge. just ringblomma använder hon flitigt, och jag tycker det ä helt toppen! bivaxkrämen för torra ställen är den bästa jag har!

  SvaraRadera
 3. Men så roligt det låter, jag vill oxå gå på en bi-kurs. Du bara måste berätta mera....

  SvaraRadera
 4. jag åt massa morotter när jag bodde hemma och blev gul

  SvaraRadera
 5. Jag brukar göra en kroppsskrubb som både tar bort döda hudceller och gör huden underbart återfettad och mjuk. Så här gör jag den: http://enklarejohanna.blogspot.com/2011/01/body-scrub-for-vintertorra-kroppar.html

  SvaraRadera
 6. Nice blog, welcome to visit http://blogguideshare.blogspot.com for us sharing knowledge

  SvaraRadera
 7. Vad fantastiskt kul att mitt egna lilla "tokprojekt" har inspirerat dig och detta ska bli superkul att följa. Lova att berätta efterhand som du lär dig mer. För en otålig själ som mig är det en väldigt nyttig process att driva något på lediga stunder och låta det ta den tid det tar. Lycka till och jag ser verkligen fram emot en rapport. Tusen tack för fröerna som kom idag . Mini Bonnet ska omedelbums få dyka ner i jorden. Kram Mimmi

  SvaraRadera