26 jan. 2012

Nu händer det grejer må ni tro!

Den här veckan har sprungit om mig i raketfart, lite mycket på jobbet kan man säga och därför lugnt på bloggen. Och inte har jag hunnit hälsa på hos er heller men den som väntar på något gott... blir härlig lördagsfrukost med läsa ikapptid ;-)

Här hemma har ALLA sorter av chili grott! Helt galet roligt. I och för sig så har det varit varierande resultat på hur mycket men ändå. Vissa sorter har grott hundra procent! Nu står chilisarna i vardagsrummet under lysrör i en plasthylla och det är väl något svalare där inne, typ 17-18 grader. Hittills har de stått i köket ovanpå diskbänken med diskmaskinsvärme under för att gro. Man måste ju utnyttja dessa värmekällor som finns "gratis" om ni förstår vad jag menar.

Nu drömmer jag om egen chilisås, heta salsor, egen tabasco, olika chiliinläggningar, grillade chilin, soltorkade chilin, syltad chili, fyllda chilin som snacks och förrätter, yeh, you name it! Kanske till och med mjölksyrad chili? Hahaha börjar jag bli galen? Har tagit en gammal anteckningsbok som jag ska fylla med många chilirecept så att det är bara att välja.

Och idag damp det ner lite fler (!) chilifrön i brevlådan från Patrik. Kul med nya sorter; Sweet banana, Habanero, Gul Rocoto, White Habanero, Aji Pineapple och Aji Rocotillo. De får vänta till helgen innan de hamnar i jorden men det klarar de nog av va?

Ha en go torsdagkväll!

7 kommentarer:

 1. Nu verkar det funka för mig att gå in på din blogg! Får se om det håller i sig.

  Jag har inte fått något i jorden ännu, bara fixat och inrett i odlingshörnan. Men i helgen börjas det! Jag är ju inte så stor på Chili men tänkte försöka gro några fröer jag sparat från fjolårets plantor. Jag har ju lyxat till det och har "kuvöser" med undervärme som är superba på att få värmeälskande frön att gro. Men innan nån anonym jävel kommer och klagar på min "lyxshopping" får jag väl tillägga att de är köpta svinbilligt på Lidl och (liksom mina frön) till fullo finansierade genom det jag tjänar på att sälja överskottet av vad jag drar upp.

  SvaraRadera
 2. Oh lala - det låter mumsigt! Jag har sått chili jag med - inte alls så många olika sorter - och de jag sått har inte grott :-( kanske sega i starten bara?

  Kram

  SvaraRadera
 3. Vad roligt att det gror. Mina chilisar, två sorter, har också grott. Lika roligt varje gång!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 4. Gröna små knappnålar! En fröjd för ögat. :) Jag fick inte mina chillisar i jorden för än idag... Men bättre sent än aldrig.. ;)
  Kramar!

  SvaraRadera
 5. mm vad ljuvligt och alldeles underbart.
  Imorgon skall jag så lite mera det är ju så härligt!
  Har du fått tidning?
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 6. Härligt =) Både att din chili gror och att jag kan kommentera hos dig =).
  Här gror chilin bra... för bra! Jag som vill sätta flera sorter. Får bara välja ut ett par sorter till... det får inte bli som förra året då jag tillslut satt med 300 plantor!! kommer du i håg? Jag vill minnas att du satt med en del du med =). Det är ju svårt att låta bli och sätta mera, det är ju så kul och se när dom kommer upp.
  ps. sätt inte för många frön hihi.
  kramis

  SvaraRadera
 7. Underbart! Jag tänkte så det första nu i helgen.

  SvaraRadera